Какво е SERP?

SERP е съкращение от Search Engine Result Page и представлява стрaниците, които ти се показват, след като извършиш някакво търсене в Google или някоя друга търсачка. Стандартно страниците в търсачките показват първите десет, най-подходящи според търсачката, сайтове.

От тези страници има навигационни връзки, които те водят към страница 2 съдържаща връзки от 11 до 20 и т.н. Всеки може да персонализира изгледа на тези страници и да преглежда не по 10, а по 20, 50 или 100 връзки на страница.

Важно е да се отбележи, че при честото търсене по една специфична ключова дума и кликането на връзката към един и същи сайт от резултатите (например вашия собствен сайт), ще доведе до персонализиране на резултатите от SERP и по този начин този сайт ще излиза нагоре в резултатите, но само за Вас и само докато не си изключите персонализираното търсене.
Нормално всеки се стреми към първата страница, което в съвременните технологии е доста трудоемко, но не и невъзможно. С оптимизирането на сайтове се занимават така наречените SEO оптимизатори, които ежедневно се грижат за позиционирането на сайта по-нагоре в йерархията на Google например. (за повече информация относно SEO може да прочетете статията ни в блога "Какво е SEO?" и също така да се запознаете с нашата услуга "Оптимизация на уеб сайт")

Loading...
Loading...