Оптимизация на уеб сайт

За да функционира един сайт правилно, е нужно той да бъде оптимизиран правилно. Екипът на Webdesign1.net може да предложи на своите клиенти три типа оптимизация:

1. Оптимизиране на скоростта на уеб сайт

За правилната и бърза работа на един уеб сайт са нужни множество усилия.

При повечето нискобюджетни сайтове, чиято направа е следствие от ниската цена, всички тези действия са пренебрегнати от разработчика/автора.

Той не Ви е излъгал или ощетил, а просто е свел цената до минимум, за да бъде услугата по-достъпна.

От там идва и проблемът за неинформираността на клиента за всички тези полезни действия при работата на уеб сайта до момента, в който се вземе решение за подобряване на работата му.

Ако се чудите дали скоростта на зареждане влияе на индексирането на сайтът Ви, то отговорът е ДА, Гугъл обича бързи и добре подредени сайтове.

За по-бързото зареждане на един уеб сайт е необходимо:

  • оптимизация на скритове и SQL заявки
  • кеширане на няколко нива - за по бързо зареждане на уеб страниците в браузърите
  • GZip компресия
  • коректно настройване на сървърите (web & sql)
  • правилна структура на базата данни
  • правилният хостинг доставчик

2. Оптимизиране на сигурността на уеб сайт

И в този случай хубавите неща носят и своите негативи. Когато Вашият сайт е добър, добре оптимизиран и добре позиционизиран в търсачките, той става привлекателен за всеки хакер. Разбира се, това не значи, че ще набележат точно Вас и Вашия уеб сайт, но със сигурност шансът ще се увеличи в пъти. Всеки пробив може да доведе до куп проблеми и негативни последствия. Има сайтове, които биват заразени и техните собственици дори не разбират това.

Търсачките имат ботове, които обхождат сайтовете многократно и ако засекат злонамерен код, има голяма вероятност сайтът Ви да бъде игнориран от търсачките /деиндексиран/. Има редици наказания и дори забраняване на даден домейн (той никога няма да бъде индексиран отново в дадената търсачка). Пробивите са следствие от допуснати пропуски в защитата на сайта. Когато защитата е оптимизирана редовно от специалисти, известните за момента „дупки” са запълнени.

С професионална защита, Вие ще се предпазите от хилядите хакери, които се учат на произволни уеб сайтове. Тя ще Ви осигури значително по-безпроблемнно функциониране на сайта Ви.

Няма неразбиваеми сайтове - ако някой е решил да пробие сайтът Ви и е достатъчно компетентен, то той непременно ще го направи. Най-важното в такъв момент е да има професионалист, който да реагира адекватно и своевременно. Webdesign1 ще Ви помогне и в тежките за Вас моменти.

3. SEO на уеб сайт

Чудили ли сте се, защо нямате запитвания от уеб сайтът Ви? Защо други хора - конкуренти работят неуморно и сайтовете им работят, а Вашият не? Отговорът е един - оптимизация!

Ако вашият сайт е на главни позиции в ключови търсачки като Google, той ще доведе трафик до вашият сайт, а от там и връзка с потенциални клиенти. Самата оптимизация не продава, а свързва клиента с Вас.

Има много красиви сайтове, за които дори и не подозирате, но защо не сте ги виждали? Отговорът е прост... след като даден уеб сайт бъде завършен и изпипан, то той трябва да бъде и нагоден за търсачките.

Оптимизацията е сложен процес, който включва много труд, познания и ежедневно осведомяване със случващото се в интернет пространството. Главен източник на трафик и клиенти на нашият пазар е Google. За да бъде Вашият сайт привлекателен за тази търсачка, трябва да бъдат спазени и изпълнени серия от правила, които са трудоемки за обикновеният потребител. С всеки изминал ден се измисля нещо ново - било то Панда, Пингвин или Колибри(за момента най-новият ъпдейт на Google). Името му символизира "прецизността и бързината", с която новият алгоритъм работи. За разлика от Панда и Пингвин(ъпдейти на съществуващия алгоритъм), Колибри е изцяло нов, проектиран да бъде по-прецизен и да доставя по-бързо резултати. За първи път от 2001 година насам, Google прави такава драстична промяна. Но нека оставим новините за новинарските блогове.

Оптимизация на уеб сайт - процес

SEO Оптимизация за търсачки - ние знаем колко е ценно времето за Вас и за да не ви губим времето с излишни приказки, които можете сами да намерите в куп блогове ще обясним с няколко думи как става самият процес на оптимизация.

1. Подробен анализ на даден уеб сайт
2. Анализ на конкурентните фирми
3. Стратегия/план на действие и структуриране на самата оптимизация. Задаване на крайна цел с точно зададени критерии
4. Оптимизация на уеб сайт-а
- преработка на ключови думи, мета описания, текстове на сайта и др.
- прилагане на оптимизационни техники извън уеб сайта - оптимизиране на външните връзки към уеб сайта - регистрация в търсачки, директории, линкове от други сайтове и др.
- платени реклами - Facebook и Google Adwords кампании - докарващи допълнителен таргетиран трафик към уеб сайта
5. Анализ на позициите и посещенията на уеб сайта
6. Предвиждане на бъдещи необходими действия

oferta

b izrabotka na websiteизработка на онлайн магазинуеб сайт под наемподдръжка на уеб сайтхостинг услугисервиз за компютриготови уеб сайтовеоптимизация на уеб сайтдизайн и редизайн на уеб сайтпревод на уеб сайт